Eriksen keert terug naar Inter Milaan na hart stilstand op Euro 2020

Inter Milan-middenvelder Christian Eriksen is voor het eerst terug in Italië sinds zijn bijna tragische ineenstorting op het EK.

Italiaanse media melden dat Eriksen dinsdag in Milaan is geland en al een ontmoeting heeft gehad met Inter-CEO Giuseppe Marotta.

In een van de engste scènes in de voetbalgeschiedenis viel Eriksen met zijn gezicht op het veld tijdens de openingswedstrijd van Denemarken tegen Finland op 12 juni. Zijn teamgenoten vormden een beschermende muur om hem heen terwijl medisch personeel hem reanimeerde met een defibrillator.

De 29-jarige Eriksen bracht een week door in het ziekenhuis, waar hij een soort pacemaker kreeg, voordat hij naar huis ging naar Denemarken om te herstellen. Hij heeft ook een hele reeks medische tests ondergaan om de oorzaak van de hartstilstand te achterhalen.

Eriksen zal in Italië verdere tests ondergaan en zal naar verwachting pas over een half jaar weer op het voetbalveld staan.

Afhankelijk van de oorzaak van de hartstilstand en de aard van zijn behandeling, kan hij worden verboden om in Italië te spelen, maar kan hij zijn carrière voortzetten in Engeland of Nederland, waar de regels anders zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: