Waardig afscheid voor Theo Jubitana

“VIDS in rouwperiode” 

Afgelopen zaterdag werd in het district Para Theo Jubitana naar zijn laatste rustplaats gebracht te Hollandse Kamp, waar hij de Kapitein was. Ook voor de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), waar Jubitana voorzitter van was, is het nog altijd een harde slag.

Directeur Cylene France laat weten, dat de organisatie in een rouwperiode zit. Na deze periode zal een interne vergadering volgen. “Het is een heel zwaar verlies”, zegt France.

Zij zegt dat de begrafenis van Jubitana op een heel waardige manier is verlopen. “Ook de attentie die wij hebben gekregen, uit alle hoeken, onder meer van de regering, hebben de familie, de gemeenschap en de organisatie gesterkt”, laat France weten. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: