Jergé Hoefdraad overlijdt aan gevolgen schotwonden

Jergé Hoefdraad, de voormalig Ajacied die zondagochtend in Amsterdam Zuidoost door zijn hoofd werd geschoten en sindsdien in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis lag, is dinsdag 3 augustus alsnog aan zijn ernstige verwondingen overleden. De hoofdverdachte is in België opgepakt, zo bericht onder andere De Telegraaf.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse politie dinsdag. Eerder op de dag had zijn voormalig ploeggenoot Ryan Babel al een zwart-witfoto van Hoefdraad geplaatst op sociale media, met de mededeling RIP – ofwel: rust in vrede. Ook Urby Emanuelson had een vergelijke post geplaatst.

De 35 jaar geworden ex-prof leek maandag al overleden, maar een melding van de politie over zijn dood bleek onjuist, waarop die fout werd hersteld en excuses aan de familie werden aangeboden.

Hoefdraad raakte zwaargewond nadat hij bij een ruzie, aan het einde van een muziekfeest in Amsterdam Zuidoost, in zijn hoofd was geschoten.

De politie gaat ervan uit dat hij een ruzie tussen twee partijen wilde sussen. Daarbij werd meteen op de voetballer geschoten, waarop grote paniek uitbrak in de hal die was afgehuurd. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Amsterdammer begon zijn loopbaan bij Ajax – waar hij onder anderen met Babel en Emanuelson samenspeelde – en speelde vervolgens ook voor RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en Cambuur.

Met hulp van Belgische collega’s heeft de politie maandag een verdachte, een man van 34, opgepakt in een Belgisch plaatsje. Dankzij getuigenverklaringen en ’een goed signalement’ kwam de politie de man op het spoor.

error: Kopiëren mag niet!