Haring, Stevenson stemmen in met verplicht titelgevecht van 130 pond

WBO junior lichtgewicht kampioen Jamel Herring en verplichte uitdager Shakur Stevenson hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor een titelgevecht van 130 pond, vertelde Herring’s manager James Prince aan Mike Coppinger van ESPN.

Een datum is nog niet definitief, hoewel deze volgens Coppinger al op 23 oktober zou kunnen plaatsvinden. Het zal waarschijnlijk plaatsvinden in Atlanta.

Een beursbod voor het titelgevecht was gepland voor 9 augustus. Vorige week vertelde Stevenson’s promotor Bob Arum aan Dan Rafael van World Boxing News dat een deal dichtbij was.

De 35-jarige Haring streeft ernaar zijn titel voor de vierde keer sinds 2019 met succes te verdedigen. De Stevenson-wedstrijd zou zijn tweede dit jaar zijn, na zijn zes-ronde knock-out overwinning op Carl Frampton in Dubai in april.

De inwoner van Rockville Center, New York, is een leven lang 23-2 en heeft zijn laatste zeven gevechten gewonnen.

Voor Stevenson zal dit zijn derde gevecht zijn op het junior lichtgewicht niveau sinds hij afgelopen juli zijn WBO-vedergewicht-riem verliet. De 24-jarige won beide gevechten op 130, waaronder een unanieme overwinning op Jeremiah Nakathila vorige maand om de WBO’s interim junior lichtgewicht titel te claimen.

Stevenson is ongeslagen in 16 professionele gevechten, waarvan acht via knock-out.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: