Geen herstart voor Openbare School Loka Loka

De school van Loka Loka aan de Boven Marowijnerivier blijft vooralsnog gesloten ondanks de herstart van de scholen in het binnenland op maandag 2 juli. Deze school is zwaar getroffen tijdens de wateroverlast in het gebied weken geleden. De hele school was onder water waarbij meubilair en ander materiaal zijn beschadigd. 

Informatie die de redactie van Dagblad Suriname heeft bereikt is, dat tot de dag van vandaag niemand van de overheid op de school is geweest om te kijken wat de schade is en te inventariseren om eventueel zaken aan te pakken.

Zitten met handen in het haar 

De ouders van de kinderen die deze school bezoeken zitten met de handen in het haar. Niemand kan ze uitleggen wanneer de school open zal gaan. Ze zijn bijzonder ontstemd over deze situatie. Vanuit de gemeenschap is contact opgenomen met de districtscommissaris van het bestuursressort Paamakka, maar die wist niet veel te vertellen. De school van Loka Loka is de grootste in het gebied qua aantal leerlingen. Naast Loka Loka komen de kinderen ook uit de dorpen Skin tabiki, Atimsa en de kampen langs de Boven Marowijnerivier tussen Loka Loka en Ampoma tapoe.

Ondersteuning vanuit de gemeenschap 

René Amautan, ondernemer en zelf afkomstig uit het gebied. zegt in gesprek met de redactie dat hij en andere ondernemers bereid zijn te ondersteunen zodat de school kan starten. Hij zegt dat de school grondig moet worden schoongemaakt. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om een reactie gevraagd zegt bij monde van Daniela Rosario, onderdirectrice Ontwikkelingsdienst, dat de technische dienst van het ministerie poolshoogte gaat nemen. Verder zal de hulp van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) worden ingeroepen. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: