Euro 2020-held Chiellini tekent een 2-jarig contract bij Juventus.

Giorgio Chiellini heeft een nieuw tweejarig contract getekend bij Juventus, zo maakte de Serie A-club maandag bekend, een paar weken nadat de Italiaanse aanvoerder zijn land naar de overwinning op Euro 2020 leidde.

De 36-jarige Chiellini liep zijn contract af nadat zijn vorige deal met Juve eind juni afliep, terwijl Italië nog op weg was naar de overwinning op het Europees kampioenschap.

Hij zette een contract op papier dat loopt tot 2023, in tegenstelling tot de eerste berichten in Italië, die zeiden dat hij bereid was een deal te sluiten tot het WK 2022 in Qatar, dat volgend jaar in november en december plaatsvindt.

Chiellini begon zijn lange carrière bij Juventus in 2005 en was een van de pijlers van het team dat negen opeenvolgende Serie A-titels won voordat Inter Milan vorig seizoen de binnenlandse dominantie van hun rivalen doorbrak.

Hij heeft ook twee Champions League-finales betwist en vijf Italiaanse bekers gewonnen met Juventus.

Chiellini en zijn Juve-teamgenoot Leonardo Bonucci stonden centraal in het succes van Italië tijdens het EK van deze zomer en vormden de solide basis van waaruit het levendige team van Roberto Mancini floreerde.

De Azzurri wonnen het toernooi in indrukwekkende stijl, kruisten door hun groep en versloegen België en Spanje in de knock-outfase voordat ze Engeland na strafschoppen versloegen in de finale op Wembley.

Hij speelde 112 keer voor zijn land en eindigde als tweede op Euro 2012.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: