Canada verstoort VS in vrouwen voetbal, speelt tegen Zweden voor goud

Carli Lloyd, die op zoveel kritieke momenten voor het Amerikaanse damesvoetbalteam greep, slaagde er maandagavond niet in om contact te maken met Canada en de Amerikanen zullen niet spelen voor een vijfde Olympische gouden medaille.

Lloyd’s blik in de 86e minuut met de Verenigde Staten op een achterstand door een doelpunt raakte de lat toen Canada met 1-0 won en de Amerikanen liet vallen in de bronzen medaillewedstrijd. Het is de tweede Olympische Spelen op rij dat de VS de gouden medaillewedstrijd niet hebben gehaald.

De Amerikanen werden in de kwartfinales van de Spelen van Rio in 2016 door Zweden teruggekaatst.

De VS spelen donderdag in Kashima om het brons tegen Australië.

Het is de tweede Olympische Spelen op rij dat de Amerikanen, de tweevoudig verdedigende wereldbekerkampioenen, niet voor de gouden medaille zullen spelen. Het team was ongewoon ongelijk in Japan, te beginnen met een 3-0 verlies tegen Zweden, dat een ongeslagen reeks van 44 wedstrijden opleverde.

De Canadezen wonnen de afgelopen twee Olympische Spelen de bronzen medaille.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: