Bestuursressort Wanica Noord-West werkt op eigen initiatief aan verbetering dienstverlening

“Een klacht biedt de mogelijkheid tot verbetering”

Bestuursambtenaren van het bestuursressort Wanica Noord-West hebben de afgelopen week een 3-daagse training gevolgd met als onderwerp: ‘Klantgerichte dienstverlening en teambuilding’. Het doel van deze training was om de dienstverlening naar de samenleving toe efficiënter en effectiever te doen plaatsvinden, alsook de interne en onderlinge werkrelatie tussen de collega’s te bevorderen. De training werd verzorgd door districtscommissaris Suraksha Hirasingh en Reshma Garib. 

De bestuursambtenaren hebben hierbij meer meegekregen voor een betere dienstverlening naar de samenleving toe en in het bijzonder naar elke burger toe. Het is de bedoeling dat de klant met een tevreden gevoel het kantoor verlaat, maar dat ook bij controle door de bestuursambtenaren, zij zoveel mogelijk tactvol te werk gaan. De training bestond uit een theoretisch en een praktijkgedeelte waarbij voor een gerichtere overdracht van kennis en vaardigheden er ook rollenspellen zijn toegepast. De training is gedeeltelijk in de trainingszaal van het commissariaat verzorgd en het praktisch deel buiten het commissariaat.

Districtscommissaris (dc) Suraksha Hirasingh verklaart het ontstaan van de behoefte voor de training door het toenemende telefonische contact met klanten, terwijl de meeste medewerkers zijn getraind in het een op een persoonlijke contact met personen. “Vanwege de Covid-19 situatie hebben we heel veel op afstand moeten doen” laat de dc weten. Gebleken is dat er tijdens zulke momenten ‘ruis’ kan ontstaan. Ook het verkorten van wachttijden haalt de districtscommissaris aan als motivatie voor de training. Om de kosten voor de training te drukken heeft Hirasingh samen met een medewerker de training verzorgd waardoor er geen consultancy hoeft te worden aangetrokken. De dc laat weten dat er altijd behoefte is aan verbetering. Zij merkt op dat er is gewerkt aan schrijf- en luistervaardigheden. “Want soms gaat het bij het luisteren al mis.”

Naast aandacht voor het overbrengen van een boodschap is er gewerkt aan een klachtenmanagement systeem, waarbij bepaalde klachten gegroepeerd kunnen worden voor een systematische aanpak. De dc besluit met de quote “een klacht biedt de mogelijkheid tot verbetering”.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: