Barcelona optimistisch met Depay terwijl het wachten op Messi doorgaat

Barcelona ziet enkele positieve signalen van nieuwe aanwinst Memphis Depay terwijl het blijft wachten op Lionel Messi.

Messi heeft zijn contract verlenging nog steeds niet ondertekend, maar Depay heeft al laten zien dat hij een grote stimulans kan zijn voor de aanval in het nieuwe seizoen.

De Nederlands international heeft goed geklikt met Antoine Griezmann in het voorseizoen en zal waarschijnlijk een belangrijk offensief wapen zijn voor coach Ronald Koeman.

“Zijn band met Antoine was goed, hij geeft ons veel met zijn kwaliteit”, zei Koeman nadat Barcelona zaterdag in een voorseizoenwedstrijd Stuttgart met 3-0 had verslagen. “Hij voegt iets anders toe aan het team met zijn spel, zijn snelheid en zijn kracht.”

Depay scoorde tegen Stuttgart en had ook het net gevonden in Barcelona’s 3-1 overwinning op Girona in een andere wedstrijd van het voorseizoen.

De 27-jarige Depay werd al lang gezocht door Koeman en kwam uiteindelijk op een transfer van Lyon terecht nadat hij met Nederland op het EK speelde. Koeman kende Depay goed vanaf de tijd dat hij in het verleden het Nederlands Elftal coachte.

“Mensen kennen Memphis al, hij was bij Manchester United en daarna een lange tijd bij Lyon”, zei hij. “Hij is een doelpuntenmaker.”

Barcelona, ​​dat vorig seizoen de enige titel behaalde in de Copa del Rey, versterkte zijn aanval ook met veteraan Sergio Agüero van Manchester City. Ook de jonge Ansu Fati – die vorig seizoen het grootste deel van het seizoen miste vanwege een blessure – zal terugkeren en vechten voor een basisplaats samen met Ousmane Dembélé en Martin Braithwaite.

Braithwaite zou naar verluidt op zijn weg naar buiten kunnen gaan nadat hij er vorig seizoen niet in was geslaagd zichzelf te vestigen als een reguliere starter, toen Barcelona zonder Luis Suárez zat nadat de Uruguay-veteraan was overgestapt naar de uiteindelijke Spaanse kampioen Atlético Madrid.

“Er zal veel concurrentie zijn tussen spelers, dat is belangrijk”, zei Koeman. “We zullen Agüero hebben en hopelijk komt Leo terug bij ons. Om wedstrijden te winnen hebben we kwaliteit nodig. Deze spelers zijn belangrijk en kunnen het verschil maken in een wedstrijd.”

Messi vroeg een jaar geleden om Barcelona te verlaten, maar er werd verwacht dat hij een nieuw vijfjarig contract zou tekenen. Hij en de club hebben een akkoord bereikt, maar de nieuwe deal moet nog worden getekend omdat de Argentijnse topper op vakantie is. Messi werd gefotografeerd op het Spaanse eiland Ibiza en bracht tijd door op een boot met Suárez en andere vrienden.

Barcelona had het voorseizoen geopend met een 4-0 overwinning op Nastic. Het speelt woensdag tegen Salzburg voordat het thuis Juventus speelt op het Joan Gamper-toernooi. Het debuteert in de Spaanse competitie op 15 augustus tegen Real Sociedad in het Camp Nou-stadion.

error: Kopiëren mag niet!