NZR staat garant voor optimale zorg gemeenschap

Na een constructieve ontmoeting tussen de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) en de regering, kan met zekerheid gesteld worden dat de zorg voor de totale samenleving gegarandeerd is. Dat zei NZR-voorzitter Claudia Marica-Redan maandag 2 augustus kort na een onderhoud met een regeringsdelegatie op het Kabinet van de President.

Marica-Redan, die directrice is van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zegt dat er gesproken is over de problemen in de gezondheidszorg en hoe deze op te lossen.

Alle bijbetalingen, die plaatsvinden in ziekenhuizen, moeten tot het verleden gaan behoren. “De samenleving kan het niet aan om deze bijbetalingen te doen.” Er is verder gesproken over overbruggingsoplossingen voor de komende zes maanden. Partijen hebben zich ook gebogen over een duurzame oplossing. “Dat is waar wij als Nationale Ziekenhuisraad naar snakken”, aldus Marica-Redan.

Er zijn tarieven afgesproken met de ziekenhuizen die erin zullen moeten resulteren dat er optimale zorg aan de samenleving geboden kan worden. “Het zal even duren, want we moeten onze voorraden weer gaan aanvullen en andere zaken in place brengen. We zijn optimistisch en hoopvol gestemd dat met de oplossingen die we vandaag besproken hebben en de duidelijke richting die de president aangegeven heeft, wij de gezondheidszorg kunnen redden”, benadrukt de zorgdirectrice.

Ook is een traject uitgestippeld om de financiële situatie van de gezondheidsinstellingen, die als gevolg van de financiële crisis verstoord geraakt is, te ordenen. Er zal op den duur een doorlichting van het zorgstelsel plaatsvinden, die zal worden uitgevoerd door internationale consultants. “Het is allemaal nodig om te komen tot een voor Suriname draagbaar zorgstelsel.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: