Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid.

Wij zullen via deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken. 

Huize Q had Antroewa en Huize G had Tempeh;

Recept: Ringbol

Ingrediënten: 4 eetl. olie, 2 eieren, 225 gr. suiker, 8 eetl. melk, 750 gr. zelfrijzende bloem, 4 theel. bakpoeder, ¼ theel. baksoda (sodium bicarbonate), snufje nootmuskaat, 1 theel. Zout, olie en 100 gr. poedersuiker

Bereiding Ringbol

De eieren klutsen met de suiker en de olie. De melk erbij doen en blijven roeren. De bloem zeven met het bakpoeder, de baksoda, de nootmuskaat en zout en door het beslag mengen. Het deeg goed kneden, het mag niet aan de handen plakken, anders wat meer bloem toevoegen. Het deeg uirollen tot ongeveer 1½ cm. Met een doughnut snijder uitsteken en een uur laten rusten. In hete olie bakken. Als de bol naar boven komt met een spatel omdraaien en goudbruin bakken aan beide zijden. Uit de olie halen en laten uitlekken. De poedersuiker met water oplossen (niet te slap en niet te dik) en deze over de ringbol doen.

Laten afkoelen.

(Bron: recept; sranangkukru.net)

Khoesiaal P.

.

error: Kopiëren mag niet!