Loting play-offs UEFA Champions League 2021-22

De loting voor de play-offs in de UEFA Champions League heeft plaatsgevonden in Nyon, Zwitserland. Vijfentwintig teams hebben zich gekwalificeerd voor Europa’s primaire clubvoetbaltoernooi en voegen zich bij titelverdediger Chelsea in de loting voor de groepsfase. Teams die een play-offplaats bezetten, hebben nog een laatste kans om hun seizoensligplaats 2021/22 te bezegelen.

De UEFA Champions League 2021-22 is het 30e seizoen van het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa.

Real Madrid is de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Europa Cup, met 13 titels, voor AC Milan (7), Bayern München (6) en Liverpool (6).

De finale wordt op 28 mei 2022 gespeeld in het Krestovsky Stadion, Sint-Petersburg.

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De Champions League-finale is wereldwijd het meest bekeken jaarlijkse sportevenement.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: