‘Het is niet de eerste pinautomaat in het binnenland’

In het dorp Gujaba aan de Boven Surinamerivier in het district Sipaliwini is zaterdag 31 juli een pinautomaat in gebruik genomen. Het gaat om een operatie van Banking Network Suriname N.V. in het kader van het beleid van de regering om meer Surinamers toegang te geven tot het bancaire systeem. Er is voor dit dorp gekozen, omdat het over 1×24 uur stroom beschikt en ook de meeste inwoners heeft in het bestuursressort. De president en vicepresident met delegatie en twee ministers waren ook aanwezig bij de ingebruikname.

Dagblad Suriname sprak met een aantal burgers in het district hierover. Uiteraard is men ontzettend blij met deze ontwikkeling. Het is een hele verlichting voor de mensen in het dorp en omgeving, ze kunnen nu ter plaatse hun geld pinnen. Alleen hopen ze wel dat het regelmatig wordt bevoorraad. De algemene opmerking is, dat de pinautomaten die er al zijn in het binnenland (Atjoni, Brownsweg en Klaaskreek) meer leeg zijn dan vol. 

Geldverspilling en propaganda 

Een jongeman vraagt zich af, waarom een complete regeringsdelegatie met de president, vicepresident en twee ministers speciaal naar Gujaba moeten komen voor het ingebruikname van een pinautomaat. “Is niet de eerste pinautomaat in het binnenland. Dit is  geldverspilling en propaganda. Het is de taak van een regering om te zorgen voor duurzame ontwikkeling overal in het land. Dus waarom bouwen ze een groot feest om een pinautomaat?”

Hij gaat verder door te zeggen, dat deze regering steeds aangeeft dat er geen geld is. Het land is in een crisis, er moet bezuinigd worden, het volk gaat offers moeten opbrengsten, maar van de zijde van de regering wordt er niet bezuinigd. Bovendien werden de Covid-regels niet in acht genomen. Het was een enorme drukte op Gujaba. “Deze regering houdt de gemeenschap voor de gek en is totaal fout bezig”, aldus de jongeman. 

VP

error: Kopiëren mag niet!