Assembleelid Jogi (VHP): “Deze regering is geen kwaadaardige regering”

‘Het gaat goed komen!”

Het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi verzekert het Surinaams volk, dat de regering geen kwaadaardige regering is. Hij is absoluut tegen het beeld dat geschetst wordt door de oppositie dat deze regering moedwillig bezig is de bevolking steeds verder in de armoede te dompelen.

“De maatregelen die de regering neemt zijn juist bedoeld om de bevolking uit de armoede te halen”, zegt hij. De parlementariër, bekend om zijn flamboyante betogen als het gaat om verdediging van het regeringsbeleid, sloeg deze keer een rustige en beheerste toon aan toen hij zei dat de maatregelen door de regering genomen inderdaad pijn veroorzaken. “Maar, het gaat goed komen! De regering zal het vertrouwen dat het volk in haar gesteld heeft niet beschamen.”

Jogi reageerde met zijn uitspraken op een opmerking van NDP-fractieleider Rabin Parmessar tijdens de debatten in het parlement afgelopen donderdag over het wetsvoorstel om de omzetbelasting naar 12% te verhogen. Parmessar gaf namelijk, aan dat er andere mogelijkheden zijn voor de staat om inkomsten binnen te halen, dan dat het volk nu weer met een verhoging op te zadelen. Ronny Asabina van de BEP-fractie zat ook op die lijn en verwees specifiek naar de goudmijn multinationals (het Canadese IAmGold en Newmont Corporation uit de VS) waar de regering naar moet kijken voor “meer inkomsten”, en niet bij het volk.

Hoewel Jogi evenals zijn fractieleider Asiskumar Gajadien zich schoorvoetend aansloot bij de stelling van de oppositie, en de regering oproept om serieus naar de alternatieven van de goudmijn multinationals te kijken, kon Jogi het niet nalaten een sneer te geven. Zich richtend tot de NDP-fractieleider vroeg hij zich af waar die was toen men bezig was het volk in armoede te plaatsen. “Toen sprak niemand over alternatieven. Dat men zelfs zover ging om delen van Paramaribo te verkopen om het land te kunnen besturen en de kasreserves van de mensen te gebruiken.”

Jogi zegt ervan overtuigd te zijn dat deze regering bezig is het land uit de crisis te halen. Hij zegt ook te beseffen dat er pijn wordt veroorzaakt en dat de bevolking wordt gevraagd nog een beetje meer offers te brengen. “Maar, het gaat goed komen. Het gaat goed komen!”, aldus Mahinder Jogi.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: