Pinautomaat te Gujaba door president Santokhi in gebruik genomen

De officiële lancering van Giralisatie “Financial Inclusion” vond zaterdag 31 juli plaats te Gujaba door onder andere president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in aanwezigheid van onder andere de ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. 

De transformatie van “kas naar giraal” houdt in, dat alle uitkeringen en financiële steun naar de doelgroepen van SoZaVo in de nabije toekomst giraal zal plaatsvinden, zo bericht SoZaVo in een persbericht.

Minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo gaf te kennen dat binnen het Herstelplan zestien maatregelen zijn opgenomen die het sociaal vangnet vormen. SoZaVo is belast met tien maatregelen waarvan de zevende zaterdag van start is gegaan. 

“Financial inclusion was een wens van velen vóór mij, maar vandaag heeft deze regering het tot werkelijkheid gemaakt, want vandaag wordt de eerste stap gelegd voor de toekomst”, aldus de bewindsman. 

Alvorens de transformatie te starten zijn de verschillende uitkeringen en financiële steun binnen een jaar tijd tot tweemaal toe verhoogd door de regering Santokhi-Brunswijk. Ook is er een inventarisatie gemaakt van de verschillende  betalingsachterstanden. Het ministerie werkt ernaar toe om voor het einde van het jaar de achterstanden te hebben uitbetaald. 

Ramsaran gaf aan dat dit project in de toekomst vele voordelen met zich zal meebrengen, waaronder een vlotte en transparante afhandeling bij de betalingen, efficiënte dienstverlening, keuzevrijheid, bezuiniging in exploitatiekosten, makkelijke monitoring van de uitbetalingen, veilige betaalmethode, spaarzaamheid en de mensen kunnen nu ook eventueel een krediet nemen. In dit project zullen niet alleen de doelgroepen van SoZaVo worden meegenomen, maar ook de kleine ondernemers waaronder de hosselaars, de marktventers, de bootsman, de podosiri verkoper en anderen die eerder niet over een bankrekening konden beschikken.

De bewindsman bedankte de president en vicepresident, alsook de bankiersvereniging en BNETS en feliciteerde de Surinaamse samenleving met deze mijlpaal, want de eerste stap van “Financial inclusion” is gelegd. Samen met de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Sentelia Melitia, overhandigde de bewindsman vier pinpassen aan de lokale gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: