Op deze dag 1-7 augustus 2021

1 augustus 2021 – 7 augustus 2021 – Graphics tonen verjaardagen en jubilea voor elke dag van de week. De week staat in het teken van coureur Niki Lauda, ​​Apple, zwarte atleet Jesse Owens, Meghan Markle, de hertogin van Sussex, Guangwu-keizer van China, de oprichting van Bogotá in Colombia en het Brooklands Grand Prix-circuit in Groot-Brittannië.

1 augustus 1976: Autocoureur Niki Lauda ging in vlammen op toen zijn auto neerstortte tijdens de Duitse Grand Prix op de Nürburgring. Hij keerde zes weken later terug naar de Formule 1

2 augustus 2018: Apple werd ’s werelds eerste beursgenoteerde onderneming met een waarde van $ 1 biljoen, en versloeg daarmee de rivalen Amazon en Microsoft uit Silicon Valley om de waardering te halen

3 augustus 1936: De zwarte atleet Jesse Owens wint de 100 meter, de eerste van zijn vier gouden medailles op de Olympische Spelen van Berlijn, waarmee hij Adolf Hitlers doel om Arische superioriteit te demonstreren, tenietdoet

4 augustus 1981: Meghan Markle, de hertogin van Sussex, wordt geboren. De voormalige Amerikaanse actrice wordt vandaag 40. Zij en prins Harry wonen in Californië nadat ze het koninklijke leven hebben verlaten

5 augustus, 25 n.Chr.: Guangwu werd keizer van China en herstelde de Han-dynastie na de val van de kortstondige Xin-dynastie. De Han-dynastie wordt gezien als een gouden eeuw in de Chinese geschiedenis

6 augustus 1538: Bogotá, de hoofdstad van Colombia, werd gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Gonzalo Jiménez de Quesada. De inheemse naam was Bacatá, wat “De Vrouwe van de Andes” betekent.

7 augustus 1926: De eerste Britse Grand Prix wordt verreden in Brooklands. De winnaar deed er iets meer dan vier uur over om de race van 110 ronden te winnen met een gemiddelde snelheid van bijna 72 mph

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: