Lille verslaat Paris-Saint Germain en wint Trophee des Champions

Verras Franse kampioenen Lille versloeg bekerwinnaars Paris Saint-Germain met 1-0 in de Champions Trophy-seizoensgordijnen in het zwoele Tel Aviv op zondag.

De Portugese middenvelder Xeka scoorde de winnaar vlak voor rust met een onstuitbare aanval van buiten het strafschopgebied die PSG-stopper Keylor Navas kansloos liet.

PSG arriveerde zaterdag in Tel Aviv zonder Kylian Mbappe, Neymar, Angel Di Maria en de nieuwe aanwinsten van de Spaanse verdediger Sergio Ramos en de Italiaanse keeper Gianluigi Donnarumma.

Een positieve test op COVID-19 sloot PSG-middenvelder Idrissa Gueye uit.

Er was een debuut voor Georginio Wijnaldum, die transfervrij werd overgeplaatst van Liverpool en die twintig minuten te spelen kreeg.

PSG had zijn kansen en Mauro Icardi had de bal in het Lille-doel in de 76e minuut, door een behendige clip van dichtbij te verdraaien, maar wat een perzik van een gelijkmaker zou zijn geweest, werd buitenspel geoordeeld.

Lille bracht een sterke kant en bracht de wedstrijd naar de Parijzenaars, die ze vorig seizoen met een enkel punt naar de Franse titel wisten te slepen in een gespannen aanloop.

De wedstrijd was de eerste binnenlandse voetbal die in Frankrijk werd uitgezonden door streaminggigant Amazon.

Ongeveer 27.500 fans waren aanwezig om de wedstrijd te zien in Bloomfield Stadium, de thuisbasis van Hapoel en Maccabi Tel Aviv, op een bakavond met regelmatige waterpauzes voor spelers met een temperatuur van 29C (84F.)

De Israëlische miljardair Sylvan Adams bracht de Franse seizoensopener naar Israël.

De ondernemer die de wieleroutfit Israel Start-Up Nation runt, zei dat het gastland een winnaar zou worden uit het organiseren van de wedstrijd.