Ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad bij schietpartij in Amsterdam Zuidoost zwaargewond geraakt

De 35-jarige man, die zondagochtend vroeg 1 augustus  lokale Nederlandse tijd zwaargewond raakte bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost, is de ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad. Hoefdraad, die zijn carriėre bij Ajax begon, zou vanaf komend seizoen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers gaan spelen.

Meerdere bronnen hebben bevestigd, dat het slachtoffer inderdaad de oud-profspeler is, aldus De Telegraaf.

Hoefdraad, die na de schietpartij in kritieke toestand verkeerde en met spoed naar een ziekenhuis werd overgebracht, begon zijn professionele voetballoopbaan bij de jeugd van Ajax, waar hij samenspeelde met onder andere Ryan Babel en Urby Emanuelson.

Hoefdraad maakte zijn profdebuut in 2004 bij RKC Waalwijk. In zijn carrière speelde hij voor Almere City, Telstar en SC Cambuur. Zijn laatste betaald voetbalclub was Almere City. Daarna na hij een korte pauze, om zich vervolgens aan te sluiten bij de Volewijckers.

Hoefdraad was in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig bij een feest in een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg in Amsterdam Zuidoost, toen het daar rond de klok van zes uur ‘s morgens misging. Hoefdraad zou een vechtpartij hebben willen stoppen. Een van de vechtersbazen voelde zich daarbij kennelijk zo bedreigd, dat hij een pistool trok en Hoefdraad neerschoot.

De schutter is nog voortvluchtig. De Amsterdamse politie is met man en macht naar de man op zoek. Een signalement kon daarbij nog niet worden vrijgegeven.

Volgens de bronnen zou Hoefdraad zondag in het ziekenhuis een heel gecompliceerde operatie hebben ondergaan. Het is onduidelijk hoe zijn situatie nu is.

error: Kopiëren mag niet!