Aretha Franklin zei dat Jennifer Hudson een Oscar moet winnen voor het spelen van haar

Aretha Franklin is misschien in 2018 overleden, maar haar geest leeft voort via Jennifer Hudson. De Oscar-winnende actrice ging zitten met ‘CBS Sunday Morning’ om te spreken over haar rol als de legendarische zangeres in haar biopic ‘Respect’.

Hudson, 39, besprak met interviewer Kelefa Sanneh haar vriendschap met de Queen of Soul, het proces van het belichamen van het icoon van de late muziek en hoe ze geloofde dat Hudson de Oscar voor de rol zou winnen.

“Het allereerste wat Aretha tegen me zei toen we gingen zitten, was: ‘Je gaat een Oscar winnen omdat je mij speelt, toch?'”, zei Hudson. “Ik wist niet wat ik moest zeggen.” De winnaar van ‘American Idol’ won eerder de Oscar voor haar rol als Effie in de musical ‘Dreamgirls’ uit 2006.

Ze voegde eraan toe dat Franklin zo onder de indruk was van haar vertolking van Effie dat ze haar uitkoos om haar in een toekomstige biopic te spelen. Hudson en de crooner “Respect” hielden acht jaar later contact met elkaar en spraken wekelijks tot de dood van Franklin.

“Respect” draait op 13 augustus in de bioscoop en speelt ook met de talenten van Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald en Mary J. Blige

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: