Zwaarbevochten winsten lopen gevaar als Delta-variant zich uitbreidt – WHO

De wereld loopt het risico zwaarbevochten winsten in de strijd tegen COVID-19 te verliezen naarmate de zeer overdraagbare Delta-variant zich verspreidt, maar door de WHO goedgekeurde vaccins blijven effectief, zei de Wereldgezondheidsorganisatie vrijdag.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben de Delta-variant van het coronavirus beschreven als zijnde net zo overdraagbaar als waterpokken en hebben gewaarschuwd dat het ernstige ziekten kan veroorzaken

In de meeste regio’s van de wereld zijn de afgelopen vier weken het aantal besmettingen met COVID-19 met 80% toegenomen.

De Delta-variant is gedetecteerd in 132 landen en wordt volgens de WHO de dominante wereldwijde stam.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: