“Na verlies van baan, was verkopen een optie”

“Ik kan geen werk vinden en moet ik iets anders doen om te verdienen. Stelen of je hand ophouden en vragen is geen optie”, zegt een burger tegen de redactie van Dagblad Suriname. “Je gaat ergens moeten beginnen om eten op tafel te zetten. Ik ben moeder en moet een voorbeeld zijn voor mijn kinderen.”

Ze zegt, dat de enige uitweg die zij zag om aan geld te komen was langs de straat te gaan staan en mee doen met de verkoop. “Ik kon niet anders. Ik zoek al naar werk, sedert ik mijn vorige baan heb verloren door Covid. Thuis zitten en stressen maakte de situatie alleen nog erger. En dan heb je de kinderen die ook iets leuks willen en lusten. De jongste houdt van ice cream. Die kocht ik drie keer in een week voor haar. Een kleine bak ice cream kan ik helemaal niet meer missen. Mijn jongste kind ieder keer teleurstellen is moeilijk. Met de oudere kinderen heb ik geen problemen, zij houden van hun chips en andere versnaperingen, maar ik vind het erg dat ik dat nu ook niet kan doen. Een grote pak versnapering vind je tussen de SRD 20 en SRD 40 nu. Er zijn zelfs duurdere”, aldus de vrouw.

“Als moeder doe ik mijn best een dak boven mijn hoofd te houden en de kinderen een goed leven te geven. Dit betekent ook hun blij te maken, dus ik moest een oplossing zoeken.”

Ze verkoopt kleren, verschillende afwasmiddelen, beschuit soorten en haarklepjes langs de straat. “Na observatie heb ik gemerkt dat veel mensen langs de straat verkopen om iets te verdienen en dus begon ik toen ook ermee. Mijn zus in Nederland helpt mij met goederen voor de verkoop.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: