Lloyd Pool: “Het volk kan niet meer”

De bondsvoorzitters die onder de naam ‘1 staat tot 6’ opereren, hebben vrijdag voor de derde achtereenvolgende dag op het Onafhankelijkheidsplein postgevat. De actie was erop gericht om een signaal af te geven aan de regering dat zaken niet goed gaan, laat Lloyd Pool weten. Hij is een van de voorzitters die gebundeld is in de groep 1 staat tot 6.

Pool zegt het een goede zaak te vinden dat verschillende Assembleeleden de groep hebben bezocht en noemt het een teken van respect voor het volk. Hij wil de Assembleeleden niet individueel bij naam noemen om te vermijden per abuis een over te slaan.

“Maar het is een goed teken, we hopen dat ze ook in De Nationale Assemblee (DNA), zowel oppositie als coalitie, vechten voor het volk, want ze zijn daar geplaatst om op te komen voor het volk.” 

Het signaal is gegeven om duidelijk te maken dat zaken niet goed gaan, vertelt Pool. “De ene na de andere verhoging is de reden voor de actie. Het volk kan dit niet meer aan en wij vragen om de zaken in te trekken voor een leefbare samenleving.”

Het actiemodel bestond uit 3 dagen van 09.00 tot 12.00 uur staan in de zon, om de bevolking te tonen dat er offers nodig zijn, zegt Pool verder. Tot nu toe is er nog geen formele reactie op de actie gekomen, maar Pool merkt op dat er in DNA duidelijke kritiek was op de maatregel om de omzetbelasting te verhogen. Pool somt de verschillende maatregelen op die tot nu toe zijn genomen. Hij noemt onder andere de verzekering voor rij- en voertuigen en stroomtarieven. “Wat heb je eraan om de richtlijnen van het IMF te volgen als daarna het volk is uitgestorven?”, vraagt Pool. “Met een ongezond volk kom je nergens”, aldus de vakbondsvoorzitter.

Bromki dyarie

Een andere ondersteuner van de actie merkt op, dat het volk het recht heeft om te praten. “We vragen de regering daarom dat zij hun democratisch gehalte meer toont. Het volk heeft het recht om te praten.” Hij benadrukt dat de regering niet zijn vijand is, “maar wij hebben het recht om onze stem te laten horen.” Hij noemt de prioriteiten, zoals aanschaf van dure auto’s, die niet overeenkomen met de verkiezingsbelofte, maar hij wil ook dat er sprake is van een echte ‘bromki dyarie’. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: