Lidverenigingen Surinaamse Zwembond bekrachtigen afzetting voorzitter Clyde Ford

De lidverenigingen van de Surinaamse Zwembond (SZB) – De Dolfijn, DWL, OASE, Neptunes, TNT, NTC, The Whales en SNL – hebben tijdens een Algemene Ledenvergadering (ALV) op 25 juli de afzetting van oud-voorzitter Clyde Ford bekrachtigd. Conform een ingediende motie is een interim-bestuur ingesteld

Het interim-bestuur staat nog steeds onder leiding van mevrouw M. Benschop-Abel en bestaat verder uit mevrouw C. Kensen-Noslin, de heer W. Gonesh en mevrouw. K .Gersie. Tijdens de vergadering werd ook unaniem vastgesteld om uiterlijk 23 oktober 2021 de verkiezing van een nieuw bestuur van de SZB te houden en is er daartoe een voorbereidingscommissie ingesteld. 

De afzetting van Ford als voorzitter betekent, dat hij zich niet verder kan uitgeven als voorzitter van de SZB c.q. de vertegenwoordiger van de bij de SZB aangesloten lidverenigingen en die distantiëren zich bij voorbaat van alle handelingen die hij als zodanig nog mocht plegen of heeft gepleegd in de periode na 28 januari 2021, de dag waarop in een Algemene Ledenvergadering het besluit werd genomen om afscheid te nemen van Ford.

De lidverenigingen hopen dat hiermee alle acties die nationaal en internationaal de naam van de SZB ernstig hebben geschaad en niet in het belang van de zwemsport zijn geweest, stoppen en dat in het belang van de zwemmers en de zwemsport een vlotte overdracht kan plaatsvinden. 

Het interim-bestuur zal alles in het werk stellen om de SZB in rustiger vaarwater te brengen en het beschadigde imago nationaal en internationaal te herstellen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: