Guatemalanen protesteren voor tweede dag om aftreden president te eisen

Anti-regeringsdemonstranten blokkeerden vrijdag voor de tweede dag op rij kruispunten in Guatemala, omdat de roep om aftreden van president Alejandro Giammattei en de procureur-generaal toenam na de afzetting van een hoge anticorruptiefunctionaris.

Het nationale protest werd georganiseerd op sociale media door inheemse, sociale en studentengroepen om het ontslag van procureur-generaal Maria Porras vorige week van anti-graft-jager Juan Francisco Sandoval als hoofd van het speciale openbaar ministerie tegen straffeloosheid aan de kaak te stellen.

Sandoval beweerde dat hij was ontslagen nadat hij had geprobeerd zaken te onderzoeken waarbij Giammattei betrokken was bij corruptie, waaronder een incident waarbij een Russische zakenman naar verluidt zakken met contant geld aan de president zou hebben geleverd op een of andere manier die verband hield met het Spoetnik V-coronavirusvaccin. Giammattei ontkende deze week alle beweringen met klem.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: