Geen getuigschrift waard

Seniorenburger: “Tijdens een wandeling door de stad heb ik met eigen ogen gezien, dat het onlangs door Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES gerenoveerd ‘koloniaalgebouw’ op de hoek van de Hogestraat en Zwartenhovenbrugstraat getroffen is door een aanrijding. Het ongeluk vond plaats aan het begin van 2021. De tweede helft van het jaar is intussen ingegaan en de schade is nog niet hersteld. Erger nog, de weggeslagen pilaar ligt er nog. Het leegstaand pand is aan het verpauperen. Wil Suriname gebouwen als deze die als erfgoed beschouwd worden behouden, dan zal het onderhoud moeten plaatsvinden. Dit is geen getuigschrift waard.”

Stadsherstel onbegonnen werk

“De Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) beijverd zich voor stadsherstel, maar het kan door tal van omstandigheden daarin niet slagen. Stadsherstel Paramaribo lijkt onbegonnen werk. Vrijwel alle monumentale, historische panden en gebouwen die gedurende de koloniale tijd werden opzet in Suriname verkeren in slechte staat en worden met ondergang bedreigd. Het merendeel van de panden is reddeloos verloren. Het gaat om zeker 600 monumentale gebouwen en honderden typische huizen, waaronder ook pras’osos vallen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!