De nieuwe luchtvaartmaatschappij van de Indiase miljardair kan Boeing een kans geven om verloren terrein terug te winnen

Het plan van de Indiase miljardair Rakesh Jhunjhunwala om een ​​ultra-low-cost luchtvaartmaatschappij te lanceren, zou vliegtuigmaker Boeing een kans kunnen geven om het verloren terrein in India terug te winnen na de val van een van zijn grootste klanten, Jet Airways, twee jaar geleden, zeggen branchemanagers.

Jhunjhunwala, bekend als “India’s Warren Buffett” vanwege zijn succesvolle aandeleninvesteringen, is van plan samen te werken met voormalige CEO’s van IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, en Jet Airways om in te spelen op de vraag naar binnenlandse vliegreizen.

Terwijl Akasa Air van Jhunjhunwala komt op een moment dat de Indiase luchtvaartindustrie aan het bijkomen is van de impact van de pandemie, met luchtvaartmaatschappijen die miljarden dollars verliezen, maakt het langetermijnperspectief van de sector het een populaire markt voor vliegtuigbouwers Boeing en Airbus.

“Voor Boeing is dit een geweldige kans om in te stappen en hun spel te verbeteren, aangezien ze geen andere grote operator voor hun 737-vliegtuigen in India hebben behalve SpiceJet”, zei Sarin, verwijzend naar Boeing’s narrowbody-vliegtuig

Details van de onderneming, inclusief een beslissing over vliegtuigorders, zijn formeel niet bekendgemaakt, maar Jhunjhunwala vertelde Bloomberg dat hij van plan is een belang van 40% te nemen in Akasa, dat binnen vier jaar 70 vliegtuigen met maximaal 180 stoelen zal hebben.

Jhunjhunwala, door Forbes gewaardeerd op $ 4,6 miljard.

Indiase luchtvaartmaatschappijen hebben meer dan 900 vliegtuigen in bestelling, waarvan 185 Boeing 737-vliegtuigen en 710 Airbus, dat IndiGo als een van zijn grootste klanten wereldwijd beschouwt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: