Simone Biles zegt dat haar lichaam en geest “gewoon niet synchroon lopen” na olympische opnames

Simone Biles probeert fans te helpen begrijpen waarom ze geen controle heeft over de moeilijke beslissingen die ze tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio heeft genomen.

Op vrijdag 30 juli plaatste de 24-jarige superster-turnster haar Instagram Story om beelden te posten die ze tijdens haar ochtendtraining in Tokio had genomen en waaruit bleek dat ze moeite had om het juiste aantal keren rond te draaien bij het afstappen van de ongelijke liggers. De beelden zijn sindsdien verwijderd, maar ze plaatste de berichten die ze bij de video’s had gevoegd opnieuw om haar voortdurende worsteling met de ‘twisties’ te beschrijven, waardoor ze midden in de lucht het bewustzijn verloor.

“Voor iedereen die zegt dat ik gestopt ben, ben ik niet gestopt”, schreef Simone. “Mijn geest en lichaam zijn gewoon niet synchroon – zoals je hier kunt zien. Ik denk niet dat je je realiseert hoe gevaarlijk dit is op hard / competitief oppervlak. Ik hoef ook niet uit te leggen waarom ik gezondheid op de eerste plaats stel. fysieke gezondheid is mentaal Gezondheid.”

Ze voegde eraan toe: “Nee, dit gebeurde niet voordat ik de VS verliet. Het begon willekeurig te gebeuren na de voorrondes de volgende ochtend. Tegen die tijd mocht er GEEN vervanger in mijn positie worden geplaatst voor u ‘weet het allemaal’. we hebben niet voor niets 4 in een team. Ik heb ervoor gekozen om de teamcompetitie niet voort te zetten om het verlies van een medaille (van welke kleur dan ook) voor de meisjes/VS in gevaar te brengen. Ook voor mijn eigen veiligheid en gezondheid.”

Op dinsdag 27 juli liep Simone een misstap op tijdens haar eerste sprongroutine van de teamfinale en besloot zich terug te trekken uit het evenement. Team USA behaalde uiteindelijk het zilver.

Later die dag kondigde haar team aan dat Simone niet zou deelnemen aan de individuele allround competitie om zich te concentreren op haar mentale gezondheid. Volgens de toenmalige verklaring was de ster nog aan het beslissen of hij volgende week zou deelnemen aan de individuele finale van het evenement.

De Amerikaanse turnster Suni Lee won het goud in de individuele all-round op 29 juli, en Simone moedigde haar vanuit het publiek aan met de rest van hun teamgenoten.

Evenzo heeft Simone zelf tijdens deze moeilijke week veel steun en lof gekregen van tal van publieke figuren, met emotionele berichten van onder meer Aly Raisman en Michael Phelps.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: