Simon Cowell’s wedstrijd serie ‘The X-Factor’ na 17 jaar geannuleerd

Tijd om de muziek te stoppen. Simon Cowell’s zangwedstrijdserie “The X-Factor” is geannuleerd na 17 jaar in de lucht.

Het Britse kanaal ITV bevestigde het nieuws en zei: “Er zijn momenteel geen plannen voor de volgende serie van ‘The X Factor’ in dit stadium.”

De show is gemaakt door Cowell, 61, en werd voor het eerst uitgezonden in 2004. Door de jaren heen zijn er 445 afleveringen uitgezonden. Het laatste seizoen kwam in 2018 in de ether.

De serie heeft de carrières gelanceerd van verschillende succesvolle Britse muzikanten en boybands waarvan je hebt gehoord, zoals One Direction, Leona Lewis en Little Mix.

Tijdens elke aflevering voeren zangers hun muzikale acts uit op het podium terwijl een jury hun capaciteiten bekritiseert. Cowell staat aan het roer van de jurytafel naast Sharon Osbourne, Louis Walsh en Nicole Scherzinger.

De voormalige “American Idol”-rechter kwam op het idee voor “The X-Factor” als vervanging voor “Pop Idol”, de Britse oudershow van de FOX-muziekwedstrijdserie. “Pop Idol” liep oorspronkelijk van 2001 tot 2003 en bracht verschillende internationale versies voort.

Cowell’s volgende tv-show zal “Walk the Line” zijn, een muzikale quizshow voor ITV. Hoewel de serie nog geen premièredatum heeft vastgesteld, zal de zesdelige show voor het einde van 2021 debuteren. In elke aflevering zullen verschillende muzikale acts te zien zijn die strijden om een geldprijs.

De twee overgebleven acts zullen moeten beslissen om uit het spel te cashen of naar de volgende stap van de competitie te gaan. De prijs wordt groter en groter naarmate een deelnemer langer blijft.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: