Man (37) opgepakt die drie keer cocaïne in postpakket verzond

De 37-jarige postpakketverzender P.K. is woensdag 21 juli door politieambtenaren van de afdeling Narcotica Brigade aan de Mangolaan in de kraag gevat, aldus het Korps Politie Suriname vrijdag 30 juli.

Deze man heeft in juni en juli in totaal drie postpakketten ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd in het eerste postpakket op woensdag 23 juni 200 milliliter vloeibare cocaïne aangetroffen. In de twee overige postpakketten, die op zaterdag 26 juni en zaterdag 3 juli ter verzending waren aangeboden, werden respectievelijk 335 gram om 2.134 gram cocaïne in vaste vorm aangetroffen. De coke was verwerkt in levensmiddelen.

Zowel de postpakketten en de drug werden door de douanerecherche in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname.

De postverzender had alle drie keren een vals adres opgegeven. Na bekomen en uitgewerkte informatie werd de postverzender door medewerkers van de Narcotica Brigade opgespoord en aangehouden. Hij heeft toegegeven de cocaïne te hebben verstuurd. Naar zijn zeggen had hij in opdracht van een buitenlander de postpakketten ter verzending aangeboden en kreeg daarvoor per keer SRD 200.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: