Waarom Clint Eastwood het spelen van Superman afwees

Clint Eastwood had de Man of Steel kunnen spelen in de Superman-film van Richard Donner. Reeve werd uiteindelijk in plaats daarvan gecast, maar hij was verre van de eerste keuze om het personage te spelen. Lang voordat de studio de rol aan Reeve aanbood, had het oog op Clint Eastwood, die een van de grootste sterren in Hollywood was en dat al geruime tijd was.

Zijn rol in de Man With No Name-trilogie, die tot de beste films van Sergio Leone behoort, maakte hem tot een legende in het westerngenre. Het ‘stoere vent’-imago dat hij creëerde in The Good, the Bad, and the Ugly leidde ertoe dat hij werd gecast als de ster in verschillende meer spraakmakende films, waaronder de misdaadthriller uit 1971, Dirty Harry.

Als een van Hollywood’s grootste namen stond Eastwood’s naam eind jaren zeventig op een lijst van A-lijstacteurs die in overweging werden genomen voor de rol van Superman.

In een interview onthulde Eastwood dat de toenmalige president van Warner Bros., Frank Wells, hem benaderde over het spelen van Superman toen de film nog in de kinderschoenen stond. De acteur zou op dat moment halverwege de veertig zijn. Eastwood legde uit dat de rol niets voor hem was, omdat hij liever personages speelde die meer “gegrond in de realiteit” waren.

Zoals Eastwood erkent, waren sommige van zijn personages, zoals Dirty Harry, bijna gespeeld door John Wayne, in staat om “meer dan menselijke dingen” te doen, maar voor hem was dit niet hetzelfde als een “caped crusader” zijn. . Hij voegde er ook aan toe dat getypecast worden als een superheld op zijn minst “een deel van de overweging” was. Hij merkte in hetzelfde interview op dat een superheld die hij leuk vond Namor the Sub-Mariner was, maar het is niet duidelijk of hij die rol ook zou hebben aangenomen als hij de kans had gekregen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: