Microchip Manicure verandert uw nagels in digitale visitekaartjes

Een schoonheidssalon in Dubai heeft veel aandacht gekregen voor zijn microchip-manicure, waarbij een kleine NFC-chip op de vingernagels van de klant wordt aangebracht en deze in visitekaartjes worden omgezet.

We hebben de trend besproken waarbij NFC-microchips onder de huid worden ingebracht om interactie met gadgets een meer naadloze ervaring te maken, maar een salon in Dubai heeft een niet-invasieve techniek bedacht om vergelijkbare resultaten te bereiken. In plaats van een naald te gebruiken om de subdermale chip in te brengen, brengt de Lanour Beauty Lounge in Dubai deze eenvoudig aan op de vingernagel en bedekt deze met een speciale coating ter bescherming. Ze kunnen allerlei soorten gegevens op de chip laten installeren, van de sociale-mediaprofielen en websites van de gebruiker tot hun contactgegevens en telefoonnummer.

Volgens Lanour Beauty Lounge maakt de microchip-manicure gebruik van “near-field communication (NFC), een draadloze technologie op korte afstand die smartphones, tablets, wearables, betaalkaarten en andere apparaten nog slimmer maakt.”

De CEO van de salon, Nour Makarem, geeft toe dat het een uitdaging was om chips te vinden die klein en licht genoeg waren om op een menselijke vingernagel te passen, maar ze werken nu aan oplossingen om de opslagruimte op de chips te vergroten, aangezien de hoeveelheid gegevens die ze kunnen opslaan is op dit moment vrij klein. Ze hoopt dat de technologie zo ver gaat dat Smart Nails kan worden gebruikt om rekeningen te betalen of menu’s te delen.

“Wij installeren de informatie die u wilt. Zoals je naam, je mobiele nummer, je sociale media-accounts, maar ook websites”, schept Makaren op in een Instagram-bericht. “Ik vergeet altijd mijn visitekaartjes, jij vergeet je nagel niet.”

Lanour Beauty Lounge kwam met het idee van Smart Nails tijdens de pandemie, terwijl ze brainstormde over oplossingen om sociale afstand in schoonheidsdiensten te ondersteunen met behulp van technologie. Ze werden al snel een enorme hit in Dubai en clips die op Instagram van de salon werden geplaatst, begonnen ook de aandacht van het buitenland te trekken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: