Het kwie-kwie seizoen is weer open

Het kwie-kwie seizoen is nu open. Al enkele dagen verkopen standhouders zowel op de markt als langs de straat kwie-kwies. Het vangen van kwie-kwies was ingaande 1 april tot en met 15 juli gesloten verklaard. Dit was bedoeld voor alle kwie-kwie soorten. Het was verboden om ingaande die periode eieren of nesten te vernietigen, weg te nemen of te kopen. Het was ook verboden de kwie-kwie soorten te verhandelen of te verkopen. Degene die geen gehoor gaf aan deze regel kreeg een hoge geldboete, inbeslagname van de gevangen vis of een gevangenisstraf. 

Kwie-kwie wordt door de standhouders op verschillende manieren verkocht, enkele in een emmer dus levend, in een box vol ijs en anderen die vanuit een bak verkopen. Een bak kwie-kwie kan men tussen de SRD 50, SRD 85 en SRD 100 vinden op de markt. De prijzen langs de straat zijn wel verschillend. Daar kan men voor een bak of hoop tussen de SRD 50 en SRD 150 vinden. Voor het inkopen per kilo gaat men wel iets meer moeten neertellen.

Sudesh, die ook begonnen is met de verkoop van kwie-kwie, zegt dat die toch wel snel opgaan. “De verkoop gaat heel vlot. Het kan ook, omdat ik niet op een plaats sta. De prijzen zijn verschillend, afhankelijk van het aantal dat wordt verkocht. Bij enkelen heb je misschien drie tot vijf stuks voor een prijs en bij mij of bij anderen beginnen we bij vijf stuks. Over de prijs kan er altijd gesproken worden. We weten allemaal in welke situatie we zitten”, zegt Sudesh.

Enkele burgers vinden kwie-kwie toch het lekkerst. vooral in masala uit de Hindoestaanse keuken of gevulde kwie-kwie met zoutvlees. “Om eerlijk te zijn is alles duur geworden, maar iets dat je niet vaak tegenkomt ga je wel proberen”, zegt een burger. “Die kwie-kwie gekookt in masala met veel peper ga ik niet missen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!