Hardcore gamers blijven spelen terwijl de kamer overstroomt tijdens tyfoon

Deze toegewijde gamers in de Filippijnen zullen hun sessie niet laten verpesten door een beetje overstromingen.

Op beelden van een internetcafé is te zien hoe de jongens zich uitsloven in een multiplayer-spel terwijl modderig regenwater tot aan hun stoelen komt.

Ondanks het risico om geëlektrocuteerd te worden, weigeren de vastberaden gamers om uit hun doorweekte stoelen te komen.

Sio Samson, de eigenaar van het café in de stad Cainta, in de provincie Rizal, legde donderdagavond het bizarre tafereel vast.

Hij probeerde de jongens naar buiten te brengen toen de tyfoon de regio teisterde en was bang dat ze ofwel zouden worden weggespoeld door de zondvloed of zouden worden gedood door een elektrische schok.

De eigenaar zei: ‘We wisten niet dat het overstromingswater die dag zou stijgen, dus toen ik ze zag, heb ik meteen actie ondernomen en gezegd dat ik de apparatuur naar een hogere plek moest verplaatsen. Na die video stopten ze ook en vertrokken, niemand van ons raakte gewond.’

Gelukkig waren alle elektriciteitskabels in de winkel boven het waterniveau en aangesloten op stopcontacten die zich allemaal boven hoofdhoogte bevonden – een veelvoorkomend kenmerk in gebieden van het land die gevoelig zijn voor overstromingen.

Tyfoon In-fa, plaatselijk Fabian genaamd, veroorzaakte verwoesting in delen van de Filippijnen waar huizen onder water kwamen te staan, duizenden mensen werden geëvacueerd en landbouwgrond en gewassen werden vernietigd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: