Financiële injectie van ruim SRD 5 miljoen voor FAI

De regering zal een financiële injectie van ruim SRD 5 miljoen geven aan de Food and Agriculture Industries N.V . Dit is binnen de Raad van Ministers  vergadering (RVM) op 21 juli onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk besloten. Het betreft een lening ten laste van het miniserie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en is uitsluitend bedoeld als koopkrachtversterking van het 1.063 tellend FAI-personeel. 

LVV-minister Parmanand Sewdien gaf  mee dat de lonen en salarissen van het FAI-personeel, die in ene zwakke financiële positie verkeren, de afgelopen periode niet zijn aangepast.

Het bedrijf is thans bezig met een doorstart om de basis te leggen voor verhoging van de commerciële activiteiten, waardoor het niet in staat is een aanpassing van de lonen en salarissen door te voeren. Daarom is een beroep gedaan op het ministerie van LVV. 

De regering heeft er alle baat bij dat er rust is binnen dit bedrijf, waardoor de uitvoering van het urgentieplan gestadig doorgevoerd kan worden. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: