Exxon doet weer grote olievondst voor kust Guyana


ExxonMobil zei woensdag 28 juli, dat het een ontdekking heeft gedaan bij Whiptail in het Stabroek Block voor de kust van Guyana. Bij boringen in de Whiptail-1 kwam men in aanraking met oliehoudende zandsteenreservoirs van hoge kwaliteit. Er wordt ook geboord bij de Whiptail-2-put. Bij  beide putten zullen ook diepere boringen gedaan worden, en de resultaten zullen worden geëvalueerd voor toekomstige ontwikkeling. “Deze ontdekking vergroot ons vertrouwen in de omvang en kwaliteit van de hulpbronnen in het zuidoosten van het Stabroek-blok en zou de basis kunnen vormen voor een toekomstige ontwikkeling terwijl we doorgaan om de beste opeenvolging van ontwikkelingsmogelijkheden binnen het blok te evalueren”, aldus Mike Cousins, senior vice-president van exploratie en nieuwe ondernemingen bij ExxonMobil.

Ontwikkelingen Guyanese oliesector
Deze nieuwe projecten blijven bijdragen aan de ontwikkeling van de Guyanese economie.  Meer dan 2.600 Guyanezen werken nu in de sector, wat een stijging van meer dan 20 procent weerspiegelt sinds eind 2019. ExxonMobil en zijn belangrijkste aannemers hebben sinds 2015 ongeveer US$ 388 miljoen uitgegeven aan meer dan 800 lokale bedrijven.

Het Guyanese Stabroek Block is 26.800 vierkante kilometer groot. ExxonMobil’s partner Esso Exploration and Production Guyana Limited is de exploitant en heeft een belang van 45 procent in het Stabroek-blok. Hess Guyana Exploration Ltd. heeft een belang van 30 procent en CNOOC Petroleum Guyana Limited, een volledige dochteronderneming van CNOOC Limited, heeft een belang van 25 procent.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: