Eddie Hearn zegt dat Joseph Diaz Jr. denkt dat Ryan Garcia een gemakkelijker gevecht is dan Devin Haney

Promotor Eddie Hearn is woedend als hij ziet dat een andere populaire verplichte uitdager in Joseph ‘Jo Jo’ Diaz Jr. ervoor kiest om de WBC lichtgewicht kampioen, Devin Haney, NIET uit te dagen.

Hearn is ontsteld als hij hoort dat Diaz Jr. (32-1-1, 15 KO’s) de volgende stap naar Ryan Garcia neigt in plaats van zijn onlangs verdiende WBC verplichte plek te gebruiken om Haney (26-0, 15 KO’s) uit te dagen voor zijn titel.

Diaz Jr is de tweede opeenvolgende vechter die heeft besloten Haney niet uit te dagen voor zijn WBC-riem van 135 lb na het winnen van een wereldtitel-eliminatorwedstrijd.

Op 9 juli versloeg Diaz Jr Javier Fortuna met een unaniem besluit van 12 ronden in een door de World Boxing Council bevolen titeleliminator.

Onmiddellijk na het gevecht verbaasde Diaz Jr de fans door Ryan Garcia te roepen, wat vreemd leek. Waarom nam hij de moeite om deel te nemen aan de WBC-titeleliminator tegen Fortuna als hij Haney niet wilde opnemen voor zijn lichtgewicht kroon?

Hearn zegt dat hij de reden van Diaz Jr ziet om in de richting van Ryan te gaan, omdat hij denkt dat het een gemakkelijker gevecht is dan Haney uit te dagen voor zijn WBC-riem.

Het kan iets anders zijn dat ervoor heeft gezorgd dat Diaz Jr in de richting gaat van een gevecht tegen de zeer populaire Ryan Garcia. Er is potentieel meer geld voor Diaz Jr om tegen Ryan te vechten dan er is Haney.

error: Kopiëren mag niet!