Bonden geven signaal bij monument der Gevallenen

“Den workoman e dede in a film”

Bondsvoorzitter Imro Edam van ‘s Landshospitaal hield woensdag tegenover een groep personen een toespraak bij het monument der Gevallenen. De groep gaf gehoor aan de oproep van de vakbonden die onder de naam 1 staat tot 6 opereren om hun actiemodel te bepalen voor wat betreft de houding van de regering naar de vakbonden toe, laat Michael Salons weten.

“De werkende klasse komt niet meer uit met het zuurverdiende loon, ook is onder meer de gezondheidszorg in gevaar.” Edam zei dat vandaag de eerste aftrap is gegeven als bestuursleden. De bijeenkomst betrof alleen de bonden welke minimaal 2 tot 3 dagen volgehouden zal worden, lichte Edam toe. “Na deze periode zullen wij iedereen oproepen”, zei Edam.

Edam zei ook, dat de huidige koers onduidelijk is en dat de bonden als sociaal maatschappelijk verantwoordelijken de eerste aftrap geven middels het signaal bij het monument. De vakbondsvoorzitter vroeg de aanwezigen om een ‘offer’ te brengen door in de zon de bezorgdheid te uiten. Michael Salons zei: “Wij kunnen niet meer, vandaag bereiken wij een salarisverhoging, na enkele dagen is het op.”

Hierop werd hij gecorrigeerd door een vrouw die zei dat het geld op dezelfde dag op is. “Ook het vakantiegeld is al op nog voordat het is ontvangen, want er zijn al plannen waaraan het besteed moet worden”, vervolgde Salons. Hij zei dat iets hem vreselijk had geërgerd en dat was dat mensen bij het ‘lab’ “die geen geld hebben niet geholpen worden, maar dat nu ook de ziekenhuizen geen hulp zullen bieden als er niet betaald kan worden”. “Velen van ons hebben jonge kinderen thuis, waar gaan wij naar toe?”, vroeg Salons.

“Den workoman e dede in a film”, besloot hij.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: