Ashwin Adhin: “Regering schaamteloos en pot geld op voor verkiezingen 2025”

NDP-Assembleelid, en voormalig vicepresident Ashwin Adhin, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de regering met de recentelijk gepubliceerde realisatiecijfers van de begroting het volk feitelijk op schaamteloze manier vertelt dat er al die tijd wel geld is. Men heeft het volk al die tijd laten pinaren en het beeld geschapen dat de staatskas leeg is.

Volgens Adhin is deze regering bezig ten koste van het volk geld aan het oppotten om straks in 2024 wanneer het Internationaal Monetair Fonds, IMF, is vertrokken, met oog op de verkiezingen met populistische maatregelen te komen. “Vanwege hun machtswellust wordt het volks thans het bloed uit zijn aderen geknepen”, zegt Adhin.

SRD 1,5 miljard surplus

Uit de recentelijk gepubliceerde cijfers van het ministerie van Financiën en Planning valt te halen. dat de regering in de eerste zes maanden van dit jaar een surplus van SRD 1,5 miljard heeft opgebouwd op de begroting. Dit bouw je niet op in zes maanden. De conclusie is dat er wel altijd geld is geweest. Men heeft moedwillig het volk steevast voorgehouden dat de staatskas leeg is om te rechtvaardigen dat de gang naar het IMF de enige optie is. Nu het IMF financieel ondersteuningsprogramma van US$ 690 miljoen in feite al draait, worden de cijfers nu wel gepubliceerd. “Al die tijd heb ik in het parlement gevraagd naar de financiële cijfers van overheidsinkomsten uit goud, olie en andere exporten, de besparingen van maandelijks ruim US$ 8 miljoen vanwege de overname van de Afobakadam”, zegt Adhin.

Wat thans blijkt is. dat al die tijd de inkomsten uit goud, olie en andere exporten normaal zijn binnengekomen. Bovendien is de goudprijs nu van US$ 1300 naar US$ 1.750 per troy ounce gestegen en die van olie van US$ 30 naar US$ 75 per barrel. Ook het verhaal dat er geen deviezenreserves zijn achtergelaten is een grote leugen, aldus Adhin. Hij zegt dat de vorige regering een half miljard Amerikaanse dollars heeft achtergelaten aan deviezenreserves. Bij de overname van regering Venetiaan bedroegen deze reserves circa US$ 600.000.

Het volk uitgeknepen

Ashwin Adhin zegt. dat de regering het volk voor de domme houdt en ervan uitgaat dat het de cijfers niet snapt. De schaamteloze manier waarop de regering thans het volk komt vertellen dat maandelijks de overheidsinkomsten gemiddeld SRD 400 miljoen  bedragen en dat voor de eerste zes maanden van dit jaar een surplus is opgebouwd van SRD 1,5 miljard noemt Adhin weergaloos. Men vergeet erbij te zeggen dat daarvoor het volk is uitgeknepen. Het niet willen betalen van de zogeheten Oppenheimer leningen is volgens Adhin vanwege politieke redenen. In aanloop naar de verkiezingen werden deze leningen als slecht en kwaad afgeschilderd. Dus moest van die lijn afgestapt worden. De keus van de regering was derhalve het IMF, en daarvoor moest het beeld geschapen worden dat er geen geld was. Uit alles blijkt nu dat het een grote leugen is geweest, zegt Adhin.  

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: