RZW waarschuwt bezoekers: ‘Breng geen wapens, scherpe voorwerpen en drugs mee voor patiënten’


Soms kom je zaken tegen waarbij je je meteen afvraagt waarom, hoezo of no kan? Zo ook dinsdag 26 juli, bij het zien van een opmerkelijke mededeling van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) op de Facebookpagina van dit ziekenhuis, waar Covid-19-patiënten worden opgenomen.

Het RZW heeft een aanplakbiljet uitgebracht waarin mensen die familieleden willen bezoeken die in het ziekenhuis zijn opgenomen, worden gewaarschuwd om geen wapens, drugs, messen/scherpe voorwerpen en glazen en flessen mee te nemen. 

Natuurlijk rijst meteen de vraag, wie haalt het nu in zijn hoofd om een wapen of drugs mee te nemen bij een bezoek aan een opgenomen ziek familielid, een Covid-19-patiënt? Ligt het niet voor de hand om geen van die zaken mee te nemen voor een ziek familielid in het ziekenhuis? Toch ziet de leiding van het ziekenhuis zich kennelijk genoodzaakt om de waarschuwing bijvoorbeeld bij de ingang van het ziekenhuis aan te plakken. 

In een reactie zegt algemeen directeur Jason van Genderen van het Regionaal Ziekenhuis Wanica tegen Dagblad Suriname: ‘Natuurlijk snappen we dat het voor de hand ligt, maar we willen de families toch wel op hart drukken, dat men rekening moet houden met die dingen.’

Op de vraag of er wellicht onlangs een bezoeker is betrapt die een wapen of drugs het ziekenhuis wilde binnensmokkelen, antwoordt Van Genderen ontkennend. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: