Varane op weg naar Manchester United na principiële overeenkomst

Raphael Varane is klaar om Real Madrid na 10 jaar te verlaten.

Manchester United heeft overeenstemming bereikt over de overname van de 28-jarige uit Los Blancos, zo maakte de Premier League-club dinsdag bekend.

Varane zal een vierjarig contract ondertekenen en de Rode Duivels zullen £ 34 miljoen betalen plus een potentiële £ 8 miljoen aan add-ons, meldt Simon Stone van BBC Sport.

Varane werd een van de meest vooraanstaande centrale verdedigers van het spel in de Spaanse hoofdstad en won 18 trofeeën – waaronder vier Champions League-titels en drie La Liga-kronen – meer dan 360 optredens met Madrid.

Verworven als een relatief onbekende van RC Lens in 2011, verving de Fransman Pepe in de basisopstelling in 2014-15, en vormde uiteindelijk een samenhangend partnerschap met Sergio Ramos.

Madrid stond Varane toe om te vertrekken met nog een jaar te gaan op zijn contract.

De winnaar van de World Cup – bekend om zijn snelheid, luchtvaardigheid en gevoel van kalmte – zal naar verwachting de backline van United naast Harry Maguire verankeren. Victor Lindelof, Maguire’s partner voor de laatste twee seizoenen, en Eric Bailly zullen hierdoor belangrijke minuten verliezen.

Het is niet meteen duidelijk of Madrid-manager Carlo Ancelotti een vervanger voor Varane zal aanvragen. Hoewel de club eerder in de transferperiode de centrale verdediger David Alaba gratis heeft getransfereerd van Bayern München, zijn Ancelotti’s enige andere senior opties Eder Militao, Nacho Fernandez en Jesus Vallejo.

Los Blancos zou de meevaller kunnen gebruiken om verliezen als gevolg van de COVID-19-pandemie te dekken. Uit recente accounts blijkt dat de club sinds maart 2020 € 300 miljoen aan inkomsten heeft ingeleverd.

Varane wordt de derde zomeraanwinst van United na doelman Tom Heaton en vleugelspeler Jadon Sancho, waarmee de totale uitgaven van de club op ongeveer £ 108 miljoen komen.

error: Kopiëren mag niet!