Sonu Nigam onthult waarom hij stopte met Indian Idol

De Indiase zangrealityshow Indian Idol 12, is een onderwerp van controverse geweest sinds het in de lucht ging. De fans noemden de show gescript, bevooroordeeld, getrollde deelnemers en riepen zelfs om het onnodige emotionele achtergrondverhaal van de deelnemers.

De beroemde show werd onlangs het gesprek van de dag met verschillende zangers die naar voren kwamen en bekennen dat de makers hen betalen om elke deelnemer valselijk te prijzen, ongeacht hoe ze zingen.

Volgens Bollywood-zanger en muziekregisseur Sonu Nigam, riep de makers de jury op om alle deelnemers valselijk te prijzen, ook al hielden ze niet van hun zang. Ook hij maakt al een aantal seizoenen deel uit van de jury, maar de dwang van makers om de deelnemers te over motiveren, deed hem stoppen met het zingen van realityshows.

Veteraan zanger en acteur Kishore Kumar’s zoon Amit Kumar onthulde de waarheid over het valselijk prijzen van de deelnemers, ook al konden ze geen recht doen door een mooi eerbetoon te brengen aan zijn overleden vader.

Winnaar van Indian Idol seizoen 1 Abhijeet Sawant sloeg de show ook af, omdat hij emotionele aantrekkingskracht gebruikte in plaats van zich te concentreren op het talent van de zanger. Evenzo wilde tv-presentator en actrice Mini Mathur, die ook verschillende seizoenen van Indian Idol presenteerde, niet doorgaan vanwege de melodramatische inhoud.

Zanger Sonu Nigam onthulde dat hij deelnemers niet kan blijven prijzen, simpelweg omdat een beginnende zanger zijn fout moet kennen om efficiënt te kunnen zingen. Een jurylid moet de deelnemers op het juiste pad kunnen begeleiden in plaats van ze blindelings te prijzen. Hij zei verder dat een zanger zich bewust moet zijn van zijn fout en deze moet verbeteren en als dat niet wordt opgemerkt, zal hij/zij altijd in het donker blijven en zichzelf de hele tijd goed vinden, terwijl hij zegt dat het perfect is om als mens fouten te maken en door ze te verbeteren, wordt je een echte zanger. Op de vraag waarom hij tegenwoordig niet wordt gezien als jurylid bij het zingen van realityshows, zegt de 47-jarige zanger dat hij een knipoog heeft gegeven voor een paar shows waarin hij het gevoel heeft vrijuit zijn mening te kunnen geven. De zanger zelf heeft deze positie vandaag bereikt door enorm hard werken en heeft ook zijn goeroes dag en nacht zien oefenen om hun zang te verbeteren. Hij heeft het gevoel dat hij, nadat hij uit een aura van hard werken, toewijding, oefening en oprechtheid is gekomen, geen concessies kan doen aan zijn waarden en deelnemers valselijk prijzen

error: Kopiëren mag niet!