Petkovic neemt baan in Bordeaux

De Zwitserse voetbalbond maakte dinsdag bekend dat de Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic na zeven jaar de leiding zal nemen naar de Ligue 1-club Bordeaux.

Petkovic, die in augustus 58 wordt, werd geboren in Sarajevo en nam Das Nati eerder dit jaar mee naar de kwartfinales van het EK 2020.

“Vladimir Petkovic heeft de Zwitserse voetbalbond (ASF) gevraagd zijn contract te beëindigen om een ​​nieuwe uitdaging in het Franse voetbal aan te gaan”, aldus de ASF.

“De ASF stemde in met deze eis en bereikte een akkoord met de manager en zijn nieuwe werkgever, Bordeaux, om zijn contract te beëindigen”, voegde het eraan toe.

Volgens de krant Sud-Ouest krijgt de ASF een schadevergoeding van 2 miljoen euro ($ 2,36 miljoen) voor Petkovic, die drie seizoenen lang 1,5 miljoen euro per jaar zal verdienen aan de Matmut Atlantique.

“Ik dank de bestuurders van de Vereniging voor het aanvaarden van mijn wens en het toestaan ​​van mij om te vertrekken voor een nieuwe uitdaging”, zei hij.

“Het waren zeven geweldige jaren met Das Nati, die ik nooit zal vergeten”, voegde hij eraan toe.

Bordeaux eindigde vorig seizoen als 12e in de Ligue 1 en bleef eerder deze maand gespaard van degradatie nadat ze succesvol waren in hun beroep tegen een beslissing opgelegd door de Franse financiële waakhond.

In april benoemde de voormalige eigenaren, de Amerikaanse financiële groep King Street, een beheerder die zei dat ze eruit wilden nadat ze 46 miljoen euro hadden geïnvesteerd sinds ze de outfit in 2018 voor 100 miljoen euro hadden gekocht.

In juli nam de in Luxemburg geboren zakenman Gerard Lopez de club over, die in 2009 voor het laatst de Franse titel op het hoogste niveau won.

error: Kopiëren mag niet!