Personeel Nationaal Vervoer Bedrijf Werknemers Bond houdt sit down actie


De Nationaal Vervoer Bedrijf Werknemers Bond (NVBWB) is tot woensdag in een sit down actie. Het bestuur van de bond is in gesprek met de NVB over de CAO-onderhandelingen. Die onderhandelingen zijn vastgelopen, laat Claudette Etnel waarnemend voorzitster van de bond weten.

Over de secundaire arbeidsvoorwaarden kan vooralsnog geen CAO worden bereikt. Etnel zegt, dat besloten is over te gaan tot het houden van een sit down actie. ‘Tot en met woensdag zijn wij in lockdown en bij een bevredigend resultaat wordt bekeken of de actie wordt opgeschort’, zegt de vakbondsvrouw. Woensdag wordt de bond ontvangen door het bedrijf. Etnel geeft aan, dat de onderhandelingen te lang duren. 

Directrice Fariyal Renfurm wil dinsdag al met de bond in gesprek, laat zij weten. Zij wijst erop dat ‘niet zomaar een CAO overeen kan worden gekomen als nog onbekend is wat de middelen zullen zijn’.

Uit de ruim drie weken geleden goedgekeurde begroting zal worden bekeken hoe de mensen kunnen worden tegemoet gekomen, laat Renfurm weten. Zij merkt daarbij op, dat er middelen beschikbaar moeten zijn. De directrice zegt begrip te hebben voor de vraag vanuit de mensen, ‘omdat alles duurder wordt en de salarissen hetzelfde zijn gebleven’. Zij benadrukt dat dit niet alleen voor de NVB geldt. Renfurm noemt in dit verband ook de situatie van de bus- en boothouders.

Het bedrijf kijkt ook naar andere verdienmodellen. Zij zegt niet te verwachten dat vanuit het ministerie meer financiële middelen vrijkomen voor de NVB. De directrice merkt op, dat al enige tijd voor de groep bus- en boothouders een compensatie van 60 procent wordt gehanteerd. Renfurm wil graag een oplossing, omdat zij aangeeft dat tevreden medewerkers het werk naar behoren doen. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: