OM versterkt samenwerking met Belastingdienst, enkele afdelingen bij KPS en met Douane

Onder leiding van de waarnemend Procureur-Generaal mr. G. Paragsingh, vond maandag 26 juli een bijeenkomst plaats met vertegenwoordigers van de Belastingdienst, de Douane en het Korps Politie Suriname (Anti-Narcotica Brigade, Fraude en de Anti-Corruptie Unit), zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Het oogmerk van deze bijeenkomst was om te komen tot een betere samenwerking tussen de verschillende actoren om zodoende strafbare feiten efficiënter en effectiever aan te pakken daar elke actor het ultieme doel nastreeft, namelijk dat Suriname in internationaal opzicht niet negatief belicht wordt.

Tijdens deze bijeenkomst zijn de verschillende knelpunten besproken en zijn onder andere werkafspraken gemaakt inzake informatie-uitwisseling tussen betrokken partijen om zodoende de samenwerking tot een hoger niveau te tillen waarbij het eerder genoemd doel behaald kan worden.

De betrokkenen waren content met dit initiatief en deze bijeenkomst zal op regelmatige basis plaatsvinden onder leiding van de waarnemend Procureur-Generaal.

error: Kopiëren mag niet!