IMF waarschuwt tegen de Bitcoin-wet van El Salvador Salvador

Van elke cryptocurrency een nationale valuta maken “is een af ​​te raden kortere weg” naar meer inclusieve financiële diensten, volgens twee IMF-functionarissen.

Het Internationaal Monetair Fonds waarschuwt dat sommige van de gevolgen van een land dat Bitcoin als nationale munteenheid aanneemt, “redelijk kunnen zijn”.

Volgens de financieel adviseur en directeur van de marketingafdeling van het IMF Tobias Adrian en de algemeen adviseur van de juridische afdeling en directeur Rhoda Weeks-Brown, kan een cryptocurrency zoals Bitcoin (BTC) aanslaan in landen zonder stabiele inflatie en wisselkoersen en mensen zonder bankrekening de middelen geven om betalingen. De kosten voor een economie kunnen echter aanzienlijk zijn.

De twee IMF-functionarissen beweerden dat landen die cryptocurrencies als nationale valuta aannemen of “de status van wettig betaalmiddel van crypto-activa verlenen” het risico liepen de binnenlandse prijzen zeer onstabiel te maken, en benadrukten ook dat activa in strijd met het witwassen van geld en de bestrijding van de financiering van terrorismemaatregelen werden gebruikt, naast problemen macro-economische stabiliteit en het milieu.

Het uiten van schijnbaar negatieve opvattingen over landen die crypto gebruiken, is niets nieuws voor het IMF. Woordvoerders hebben eerder gezegd dat kleinere landen, zoals de Marshalleilanden, die een digitale valuta als wettig betaalmiddel erkennen, “risico’s met zich meebrengen voor de macro-economische en financiële stabiliteit en de financiële integriteit.” In dat geval zei het IMF dat de lokale economie van de eilanden onder druk stond door de economische gevolgen van de pandemie en waarschijnlijk niet zou worden verholpen met de introductie van een digitale valuta.

error: Kopiëren mag niet!