Gewichtheffer Hidilyn Diaz wint allereerste goud voor Filipijnen

Het heeft 97 jaar geduurd, maar de Filipijnen hebben zijn allereerste Olympische gouden medaille.

Hidilyn Diaz schreef maandag geschiedenis toen ze de gouden medaille won voor het gewichtheffen van 55 kilogram voor vrouwen.

Diaz won met een totaal van 224 kilogram, een Olympisch record en slechts één meer dan Liao Qiuyun uit China op de tweede plaats. Liao vestigde in 2019 ook het wereldrecord van 55 kilogram met 227 kilogram.

De Filippijnen wonnen hun eerste bronzen medaille in 1928, toen Teofilo Yldefonso als derde eindigde op de 200 meter schoolslag bij de mannen. 36 jaar later gaf Anthony Villanueva de Filippijnen het eerste zilver met een tweede plaats in het vedergewicht boksen. Maar maandag was de eerste keer dat het volkslied van het land werd gespeeld tijdens de medailleceremonie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: