Drie mannen opgepakt die Covid-vaccinatiebewijzen tegen betaling verstrekten aan niet-gevaccineerden

Na verkregen informatie dat enkele personen handel dreven met Covid-19 vaccinatiebewijzen, heeft de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de verschillende inlichtingendiensten na gedegen voorbereiding afgelopen zaterdag drie verdachten gearresteerd, zo meldt het politiekorps dinsdag 27 juli.

De 26-jarige Wit.B., Wir.B. (24) en J.P.D. (28) worden ervan verdacht tegen betaling Covid-19 vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan niet gevaccineerden. De twee W.B.’s ontvingen hiervoor geldbedragen van 40 tot 50 Euro per persoon. De mensen werden door beide mannen nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld. De twee ronselaars hielden de mensen, die niet gevaccineerd wensten te worden, voor dat zij tegen betaling van een bedrag in Euro aan een vaccinatiebewijs konden komen. Na betaling van het gevraagd bedrag werden deze mensen naar het drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Daar doorliepen zij een intakegesprek. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige J.P.D. Daarbij deed hij alsof hij de mensen het vaccin toediende, maar spoot het medicijn in de lucht of op de grond. Na de observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het Covid-19 vaccinatiebewijs.

Het gemengd politieteam hield de verdachten, die al weken bezig waren met hun praktijken, op die bewuste dag in de gaten en hield Wit.B. in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net de onderhandelingen met twee cliënten gesloten. Het geïnd bedrag van Euro 150 werd op hem aangetroffen en inbeslaggenomen. Hierna werd het prikpunt te Sana Budaya aangedaan en werd de verpleegkundige in de kraag gevat. De tweede ronselaar Wir.B. werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten door de politie van Fraude in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: