Deze Turkse straat heeft een mysterieus graf .

Een van de laatste dingen die je verwacht te zien in het midden van een stedelijke geplaveide straat is een graf compleet met een grote grafsteen, maar dat is precies waar je op wordt getrakteerd als je door de Turkse stad Sivas rijdt.

Yeni Mahalle Hamzaoğlu is een van de vele straten die door het relatief nieuwe Şarkışla-district van Sivas, in het centrum van Turkije, lopen, maar er is iets bijzonders aan de hand. Op een gegeven moment moeten automobilisten ervoor zorgen dat ze niet recht in een graf rijden dat zich midden op het asfalt bevindt. Het staat er al een aantal jaren, maar kreeg pas onlangs landelijke aandacht, nadat foto’s en dronebeelden viraal gingen op sociale media.

Hoewel op de grote grafsteen de inscriptie “Gariban Martyr Baba” is geëtst, weet niemand echt van wie het graf is. Om de wijk Şarkışla te bouwen, werden huiseigenaren in het gebied onteigend en men gelooft dat het mysterieuze graf zich oorspronkelijk in iemands tuin bevond. Waarom de weg eromheen is gebouwd in plaats van er een paar meter omheen is een ander mysterie.

Het hoofd van de wijk Kandemir, Ahmet Hark, vertelde de Turkse krant Haber dat het de verhalen rond het mysterieuze graf waren die arbeiders ervan overtuigden om het te laten waar het lag, in plaats van de overblijfselen te verplaatsen. Er wordt gezegd dat de persoon die daar begraven was, verscheen in de dromen van de laatste eigenaren van het pand waar het zich bevond, en vertelde hen dat het graf ooit een heilig altaar was. Hetzelfde gebeurde naar verluidt met vorige eigenaren, dus iedereen liet het graf gewoon met rust, inclusief de arbeiders die de weg hebben aangelegd.

De lokale bevolking gelooft dat daar een martelaar of een geleerde is begraven, en sommigen bezoeken en brengen van tijd tot tijd bloemen. Dat het vierkant in het midden van een weg ligt, lijkt niemand te deren.

error: Kopiëren mag niet!