Actie Bond personeel bij de Stichting Bank Beveiligingsdienst Suriname

De Bond personeel bij de Stichting Bank Beveiligingsdienst Suriname (SBBDS) is dinsdagochtend 27 juli in actie gegaan, omdat de stichting niet tegemoet wil komen aan de eisen van de bond, 20% loonsverhoging en een lumpsum van SRD 5.000.

Volgens de voorzitter van de bond, Otmar Brahm, wil de werkgever 15% loonsverhoging en lumpsum SRD 3.000 geven. De bond en de stichting zijn al een tijdje in onderhandeling en het ultimatum dat de bond had gesteld om te komen tot een akkoord is sinds maart 2021 verstreken.

Algemene ledenvergadering 

Afgelopen vrijdag 24 juli tijdens een algemene leden vergadering is het besluit genomen om in actie te gaan. Er werd zondag contact opgenomen met bond en die werd uitgenodigd voor een gesprek op maandag 26 juli om acht uur ‘s morgens. Tijdens dit gesprek is aan de bond gevraagd om voor nu de 15% en lumpsum van SRD 3.000 te accepteren en dan in september verder te praten.

Aanbod werkgever onacceptabel 

Voor de bond is dit onacceptabel. Dit kan je niet verkopen aan de leden, zegt de voorzitter. Om kracht te zetten bij hun eis zijn ze nu met ingang van dinsdag 27 juli overgegaan tot een werkneerlegging. De voorzitter zegt verder, dat de 20% die ze eisen een brutobedrag is van SRD 600 voor de gemiddelde werknemer.

In de Covid-situatie zijn het de bankbeveiligers die klanten als eerst opvangen. Klanten helpen met ontsmetten en begeleiden, blootgesteld aan alle gevaren van besmetting. Dus, ze vinden dan ook, dat hun eisen voor loonsverhoging en een lumpsum niet onredelijk zijn. Ze gaan daarom tot het bittere eind. Deze bond is aangesloten bij C-47. 

Intussen heeft de stichting personeel van particuliere beveiligingsbedrijven ingehuurd om de situatie bij de banken op te vangen. Volgens de bondsvoorzitter hebben deze beveiligers niet de nodige training en ervaring.

VP

error: Kopiëren mag niet!