Uit het dagboek van een consument: Geldverspilling

Dagelijks bezoeken honderden, om niet te spreken duizenden, personen de Centrale Markt in Paramaribo. Een van de preventiemaatregelen tegen Covid-19 is handen wassen. Bij de ingangen van de markt zijn wasbakken geplaatst. Door veelvuldig gebruik, slechte kwaliteit en povere installatie van de wasbakken zijn deze nu apegapen.

Niet consequent bezig

De toegangstest tot de markt houdt in: mondkapje om, afstand houden, temperatuur meten en handen ontsmetten. Geen van deze maatregelen wordt consequent toegepast of opgevolgd. Ontsmettingsmiddelen waren niet aanwezig en de temperatuur werd niet gemeten. Er waren geen functionarissen aanwezig om de toegang tot de markt in goede banen te leiden. Wat een nalatigheid. Mijn dunk voor de regering en managers van het land deden mijn moed in de schoenen zinken.

Geknoei

Aanbevolen wordt om de handen gedurende minstens 29 seconden grondig te wassen onder de kraan. Toen het mijn beurt was om mijn handen te ontsmetten stond de kraan wijd open. Ik kreeg het niet helemaal dicht. De SWM maant de samenleving aan om zuinig om te gaan met het verbruik van water, maar de overheid knoeit door water te vermorsen. Er wordt geld verspilt. Handen wassen wordt gezien de verwachte prijsstijging van consumptie water een dure aangelegenheid.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: